Buckow-Kostrzyn 75 kilometer

4 juni 2013 - Kostrzyn, Polen

Na het verlaten van het hotel volgt gelijk een pittige klim. Helaas ben ik verkeerd gereden. Ik zie een man staan die me de weg wijst over een glibberig bospad. Na Buckow is het eerst nog een mooie glooiende weg door bos. Later wordt het een saaie lange weg waar ook auto,s rijden. Het landschap kan me niet boeien. Richting de Oder wordt het beter. Een mooi fietspad over een dijk langs de Oder.

Wanneer ik de grens met Polen over fiets, ben ik de weg kwijt. Er is een grensovergang maar die is voor auto,s. Volgens mij is er ook geen grenscontrole met paspoort. Op goed geluk volg ik een stel die ook op de fiets is. Ik vraag hen de weg naar de oude stad maar helaas, zij zijn ook de weg kwijt. Ik rij een aantal zeer slecht begaanbare paden af met grote keien en stenen. Ik zoek de oude stad maar achteraf ben ik daar dus al. Het blijkt een park met ruines en een fortificatie. Ooit plat gegooid door oorlogsgeweld.

Bij de grensovergang is een Bastion hotel. Zo ongezellig bij een benzinestation en  lelijke winkels.Er hangt daar een wat groezelige sfeer. Ik besluit nog niet verder te fietsen (aangezien ik nergens een R1 fietsbord zie). Ik rij over een brug de nieuwe stad in. Gelijk rechts staat een bordje met kamer te huur. Een zekere Adam doet het hek open. Hij laat me een klein huisje zien (dat naast zijn huis ligt). Hij begint met alles uit te leggen. Dat zijn de bedden, wc, douche, ijskast en muggen. Maar daar heeft hij een muggenstekker voor. Adam is uiterst vriendelijk. De oude, kleine tv heeft zelfs een Duitse zender. Hij zet de tv voor me aan terwijl het beeld steeds wegvalt. Dat komt door de vele regen van de afgelopen dagen, zegt hij. Hij wil met alle liefde de antenne op het dak rechtzetten. Plotseling is er weer beeld dus dat hoeft niet.

1. Ike:
    10 juni 2013
    Hoi Giselle! Leuk om je avonturen te lezen! Heb je je fietsnavigatie nog kunnen gebruiken?